BananaNut Muffins مافين الموز بالبندق

Image

Makes 8 muffins
1 1/4 cup oats (grind in food processor till smooth like flour)
1 Tbsp baking powder
1 Tbsp stevia (Natural sweetener, stay away from other sugar subtities as they contain questionable chemicals)
1/2 cups RAW hazelnut (roughly crushed in the processor not too smooth you wanna add a little crunch to the muffins)
1 whole egg, 3 egg whites
3 Tbsp olive oil
1 Tsp vanilla essence or extract

5 large bananas, 3 mashed, 2 sliced

Combine your dry ingredients in a bowl, and your wet ingredients in a separate bowl then add the wet over the dry and mix them. then add the bananas in and mix them (leave some  of the sliced bananas and crushed hazelnut to garnish the muffins with) then simply pour your batter in the muffin tray, garnish with bananas and hazelnut and cook in a preheated oven on a 240degrees tempreture for 25 to 30 mins.

Image

الوصفه تعمل ٨ مافين
١ ١/٤ كوب شوفان مطحون
١ ملعقة كبيره بيكينج باودر
١ ملعقة كبيره محلي ستيفيا (ابعدو عن اي بديل للسكر لانه فيهم مواد كيمائيه ضاره)؛
١/٢ كوب بندق غير محمص، مطحون خشن (لاتتطحنوا مره ناعم عشان يعطي للمافين قرمشه)؛
١ بيضه كامله، ٣ بياض بيض
٣ملاعق كبيره زيت زيتون
١ ملعقه صغيره مستخلص او روح الفانيلا
٥ موز كبير، ٣ مهروسه، ٢ مقطعه

اجمعوا كل المكونات الجافه في زبديه، والمكونات السائله في زبديه منفصله عنها بعدين حطوهم فوق بعض واخلطوهم، بعدين ضيفوا الموز واخلطوها (خلوا شويه من الموز المقطع والبندق علي جنب عشان تزينه فيه المافين) بعدين بكل بساطه حطوا الخليط في صينية المافين وزينوها بالموز والبندق واخبزوها في فرن محمى مسبقا على درجة حراره ٢٤٠ درجه لمدة ٢٥ الى ٣٠ دقيقه

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s