Egg muffins مافين البيض

Image

Hey guys, second blog post yeey!
This is a very simple recipe, I usually do these and put them in the fridge or freezer to have something ready to just heat up when I don’t have time or energy to make a meal, so it’s a great recipe for breakfast on the go, all you have to do is pop them in the microwave in the morning, no cooking wohoo😀

Makes 6 egg muffins
2 whole eggs, 4 egg whites
1 large bell pepper, diced
1 large tomato, diced
A handful of spinach, chopped
1 Tsp baking powder
Salt and pepper to taste
You can use any veggies of your choice, just avoid starchy ones

Mix all your ingredients in a bowl, pour into muffin tray then sprinkle with some shredded fat free cheese (I used jalapeno pepper jack) I also sprinkle mine with some oat bran just to add some fiber but it’s completely optional and doesn’t add or take anything away from the taste. Cook in a preheated oven on 240degrees for 15 to 20 mins.
Image

الوصفه سهله جدا، عادة بأعملهم واحطهم في التلاجه او الفزيزر عشان يكون عندي شي جاهز للاكل بس احميه لما مايكون عندي وقت او طاقه احضرلي اكل، عشان كدا هادي الوصفه ممتازه للفطور عالسريع بس حطوها فالميكروويف فالصباح😀

الوصفه تعمل ٦ مافين
٢ بيض كامله، ٤ بياض بيض
١ فلفل رومي كبيره مقطعه مربعات
١ طماطم كبيره مقطعه مربعات
حزمه صغيره سبانخ مقطعه
١ ملعقه صغيره بايكينج باودر
رشة ملح وفلفل حسب الرغبه
ممكن تستخدموا اي خضار تبغوها بس ابعدوا عن النشويات

اخلطوا كل المكونات في زبديه، صبوا الخليط في صينية المافين بعدين ابشروا شويه جبنه خاليه الدسم عالسطح (انا استخدمت جبنة جاك بفلفل الهالابينيو) وانا كمان رشيت نخالة شوفان عليها بس عشان اضيف الياف بس مو ضروري مايزيد ولا ينقص من الطعم. اخبزوها في فرن محمى مسبقا على درجة حراره ٢٤٠ درجه لمدة ١٥ الى ٢٠ دقيقه

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s