Tortilla Chips تشيبس التورتيا

Image

Healthy eating isn’t just about calories, it’s about clean eating and knowing exactly what you’re putting inside your body as much as possible, this is a great way to do that, a healthy alternative to chips and you can flavor it however you want, salted, spicy…🙂

In a small bottle mix:
2 Tbsp olive oil
1 Tbsp lemon juice
1/2 Tsp salt
1/2 Tsp ground black pepper
1/2 Tsp garlic powder
1/2 Tsp hot paprika powder
1/2 Tsp Italian seasoning
Shake well then pour in a large plate

Cut two whole wheat torilla into 8 triangles each, then dip each both sides of your tortilla pieces in the mixture then place them in a baking tray lined with baking paper and bake in the over on 200degrees for 2-3 minutes or till they’re brown and crispy.

For the dipping salsa I was lazy and kept it very simple:
1 large tomato, grated using a large grater (If your tomato isn’t very firm you might wanna put this through a small sifter)
1/2 Tsp salt
1/2 Tsp ground black pepper
1/2 Tsp garlic powder
1/2 Tsp hot paprika powder
1/2 Tsp Italian seasoning
Mixed it all together and that’s it.

الاكل الصحي مو بس عباره عن كم سعره حراريه بناكلها، عباره عن اكل نظيف واننا نعرف بالزبط ايش الي بيدخل جسمنا قدر المستطاع، هادي طريقه حلوه اننا نعمل كدا، بديل صحي للتشيبس وكمان نقدر نبهرها بطريقتنا، مملح، حار…🙂
في علبه صغيره اخلطوا:
٢ ملعقه كبيره زيت زيتون
١ ملعقه كبيره عصير ليمون
١/٢ ملعقه صغيره ملح
١/٢ ملعقه صغيره فلفل اسود مطحون
١/٢ ملعقه صغيره بودرة ثوم
١/٢ ملعقه صغيره بودرة فلفل بابريكا حار
١/٢ ملعقه صغيره بهارات ايطاليه
اخلطوها كويس بعدين صبوها في صحن كبيره

اقطعوا ٢ خبز تورتيا القمح الكامل الى ٨ مثلثات، غمسوا المثلثات من الجهتين في الخليط بعدين حطوها على صينيه فيها ورق خبز واخبزوها على درجة حراره ٢٠٠ درجه ل ٢/٣ دقايق او الين تتحول لون بني وتسير مقرمشه.

لصلصة التغميس كنت مره كسوله وعملتها بطريقه سهله جدا:
١ طماطم كبيره مفرومه بالبيد بفرامه كبيره (ازا الطماطم ماكانت مره قاسيه لازم تصفوها في صفايه صغيره)؛
١/٢ ملعقه صغيره ملح
١/٢ ملعقه صغيره فلفل اسود مطحون
١/٢ ملعقه صغيره بودرة ثوم
١/٢ ملعقه صغيره بودرة فلفل بابريكا حار
١/٢ ملعقه صغيره بهارات ايطاليه
اخلطوها كلها مع بعض وبس

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s