Indian Inspired Grilled Fish سمك مشوي مستوحى من المطبخ الهندي

 

DSC_0001 (2)

My sister saw this recipe and decided to put a healthy twist on it and give it a try and it turned out so good.

In a bowl mix:
1 cup fat free yogurt
1 clove garlic, crushed
About 1/2 to 1 Tsp ginger, grated
1 Tbsp fresh lemon juice
1 Tsp ground cumin
1 Tsp dry coriander
1/2 Tsp chili flakes
Salt and pepper

Marinate two fish fillets in your sauce for 15 mins (leave some of the sauce out to serve with the fish) then cook on a grilling pan. Serve with extra sauce on the side and some steamed veggies or steamed brown rice.

اختي شافت هادي الوصفه وقررت تحاول تعملها بطريقه صحيه وطلعت مره لزيزه.

في زبديه اخلطوا:
١ كوب لبن خالي الدسم
١ فص ثوم، مطحون
١/٢ الى ١ ملعقه صغيره زنجبيل مبشور
١ ملعقه كبيره عصير ليمون
١ ملعقه صغيره كمون مطحون
١ ملعقه صغيره كزبره ناشفه
١/٢ ملعقه صغيره رقائق الفلفل الاحمر المطحون
ملح وفلفل اسود

انقعوا اتنين فيليه سمك في خلطة السمك (خلو قليل على جنب عشان تقدموه مع السمك) لمدة ١٥ دقيقه بعدين اشوا السمك على صينيه شوي. قدموه مع باقي الصلصه وخضار مطبوخه عالبخار او رز بني مسلوق.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s