Crepe الكريب

Image

Makes 1 large crepe:
1/4 cup oat flour (oats ground to turn like flour)
2 Tbsp unsweetened almond milk (you can use skimmed milk)
2 Tbsp water
1 egg
1/8 Tsp salt
1 Tsp canola or olive oil

Mix all your wet ingredients in a bowl, mix the salt in the flour then start adding the flour little by little into the wet ingredients while whisking continuously.
Spray a pan with non stick cooking spray and put on high heat then pour in mid of the pan and move the pan till a thin layer covers the entire the pan, cook till brown on both sides.

For serving (how I had mine):
Spread some all natural peanut butter on your crepe then add some banana and strawberry slices, fold and drizzle with some chocolate sauce. I used my recent chocolate sauce found here http://bit.ly/11PsmMc

Image

الوصفه تعمل ١ كريب كبيره:
١/٤ كوب دقيق شوفان (مجرد شوفان مطحون)؛
٢ ملعقه كبيره حليب لوز غير محلى (ممكن تستخدموا حليب خالي الدسم)؛
٢ ملعقه كبيره ماء
١ بيض
١/٨ ملعقه صغيره سكر
١  ملعقه صغيره زيت كانولا او زيت زيتون

اخلطوا المكونات السائله، ضيفوا الملح للدقيق بعدين ابدأوا حطوا الدقيق على المكونات السائله شويه شويه وانتوا بتخفقوا من غير ماتوقفوا.
بخوا صينيه ببخاخ طبخ مانع للالتصاق وحطوها على درجة حراره عاليه بعدين صبوا الخليط في نص الصينيه ومشوه فيها الين يغطي كل الصينيه طبقه خفيفه، اطبخوها الين تسير بنيه من الجهتين.

للتقديم (الطريقه الي انا اكلتها فيها انته ممكن تستخدموا اي فواكله او صوص تفضلوه)؛
ادهنوا الكريب بزبدة فول سوداني طبيعيه بعدين حطوا شرايح موز وفراوله، اطبقوا الكريب و زينوها بصوص شوكلاته، انا استخدمت صوص الشوكولاته الي انا عملته ممكن تلاقه هنا http://bit.ly/11PsmMc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s