Peanut Butter Cookies كوكيز زبدة الفول السوداني

Image

Makes 12 medium sized cookies:
1/4 cup creamy peanut butter
1/4 cup canola oil
1/4 cup brown sugar splenda blend
1 whole egg
1/4 Tsp baking powder
1/4 Tsp baking soda
1/8 Tsp salt
1/2 Tsp vanilla extract or essence
3/4 cup oat flour

Mix your peanut butter and oil together till the peanut butter is all melted and mixed into your oil then add your other ingredients except for the flour and mix well then start adding the flour little by little till your dough comes together. Form it into a ball at the bottom of the bowl, cover with plastic wrap and refrigerate for two hours
Form your dough into even sized balls using a measuring spoon or an ice scream scoop and place on baking tray lined with baking paper then bake in a preheated over on 190degrees for 12-15 mins or till your cookie edges have browned.

Image

تعمل ١٢ كوكيز متوسطة الحجم:
١/٤ كوب زبدة فول سوداني كريميه
١/٤ كوب زيت كانولا او زيت زيتون بس مو بكر
١/٤ كوب سكر بني سبلندا
١ بيض
١/٤ ملعقه صغيره بيكنج باودر
١/٤ ملعقه صغيره بيكينج صودا
١/٨ ملعقه صغيره ملح
١/٢ ملعقه صغيره مستخلص او روح الفانيلا
٣/٤ كوب دقيق شوفان

. اخلطوا زبدة الفول السوداني مع الزيت الين تسيح فيها بعدين ضيفوا كل المكونات ماعدا الدقيق واخلطوها مزبوط بعدين ابدأوا ضيفوا الشوفان شويه شويه الين تتماسك العجينه، اعملوها على شكل كوره كبيره وغطوها بغلاف بلاستيكي وخلوها في التلاجه لمدة ساعتين.
كونو من العجينه كور متساوية الحجم بملعقه قياس او ملعقة آيس كريم وحطوها على صينيه فيها ورق خبز واخبزوها في فرن محمى مسبقا على درجة حراره ١٩٠درجه لمدة ١٢-١٥ دقيقه او الين تسير اطراف الكوكيز بنيه.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s