Strawberry Cream Tart تارت بكريمة الفراوله

Image

It’s so much fun how sisters can think alike sometimes, the other day me and my elder sister were siting each on her laptop then my sisters says to me “I wanna try making tarts” and I said “That’s funny! I was just thinking the same thing and also thinking we can maybe  make savory tarts not just sweet”
So today we decided to try making tarts, sweet ones this time😀

For the dough: (makes about 10 mini tarts)
1 1/2 cups whole wheat flour
1 Tbsp stevia
1/4 cup canola oil
1 egg yolk
5 Tbsp water
A pinch of salt

Mix the dry ingredients together, add 1 Tbs of water to the egg and whisk it gently.
Add the egg, oil and water to the dry ingredients and start kneading till your dough comes together.
Spread your dough into your tart pans and bake them in a preheated oven over 200degrees for about 20-25 mins.

Strawberry cream filling:
1/4 cup fat free cream cheese
1/8 cup soy cream
1 1/4 Tsp stevia
1 Tsp vanilla essence
5 large strawberries cut into small pieces

Whisk all your ingredients (except strawberries) until creamy and smooth then add in strawberry pieces and mix them in gently with a spoon.

After you tart base have cooled, spoon in strawberry cream and refrigerate.

IMG_5581

شي حلو كيف الاخوات يفكروا زي بعض الاحيان، هاداك اليوم انا واختي جالسين كل وحده على لابتوبها وفجأه اختي تقول “نفسي اجرب اعمل تارت”  فأنا قلتلها “غريبه انا كنت بأفكر نفس الشي وكمان كنت بأفكر نجرب نعمل تارت مالحه مو بس حلوه”؛
فاليوم قررنا نجرب نعمل تارت، حلوه دي المره😀

للعجينه: (تعمل حوالي ١٠ تارت صغره)؛
١ ١/٢ دقيق القمح الكامل
١ ملعقه صغيره محلي ستيفيا
١/٤ كوب زيت الكانولا
١ صفار بيض
٥ ملعقه كبيره مويه
رشة ملح

اخلطوا المكونات الجافه مع بعض، حطوا ملعقه من المويه على البيض واخلطوها.
ضيفوا البيض، الزيت، والمويه عالمكونات الجافه وابدأوا اعجنوا الين العجينه تتماسك.
افردوا العجينه في صواني التارت واخبزوها في فرن محمى مسبقا على درجة حراره ٢٠٠درجه لمدة ٢٠-٢٥ دقيقه.

لكريمة الفراوله:
١/٤ كوب جبنه كريميه خالية الدسم
١/٨ كوب كريمية صويا
١ ١/٤ ملعقه صغيره محلي ستيفيا
١ ملعقه صغيره روح الفانيلا
٥ فراوله كبيره مقطعه لقطع صغيره

اخفقوا المكونات كلها (ماعدا الفراوله) مع بعض الين تسير ناعمه بعدين ضيفوا الفراوله واخلطوها بملعقه.

بعد ما عجينة التارت تبرد ضيفوا عليها الكريمه وحطوها في التلاجه.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s