Chocolate Coconut Mug Cake كيكة الشوكولاته وجوز الهند في كوب

Image

2 Tbsp coconut flour (Sadly we don’t have it in Saudi, I got it from Dubai, you can use oat flour instead)
1 Tbsp unsweetened Chocolate powder
1/4 Tsp baking powder
1/4 cup milk (I used hazelnut milk, you can use skimmed milk or any milk substitute you prefer)
1 egg
1/4 Tsp vanilla essence
Sweetener to taste (I used liquid stevia which I get online but you can use any sweetener you prefer, honey or powdered stevia for example just keep adding till you get to desired sweetness)

Put your coconut flour, chocolate powder, baking powder in a microwave safe mug and mix them well then add your wet ingredients and mix once more, lastly add your egg and whisk it in with a fork.
Place your mug in the microwave and cook for 2:30 minutes, top with peanut butter and enjoy!

Image

٢ ملعقه كبيره دقيق جوز الهند (للاسف مو متوفر عندنا انا مشتريته من دبي، ممكن تستخدمو دقيق الشوفان)؛
١ ملعقه كبيره بودرة الشوكولاته الغير محلاه
١/٤ ملعقه صغيره بيكينج باودر
١/٤ كوب حليب (انا استخدمت حليب البندق، بس ممكن تستخدمو حليب خالي الدسم او اي بديل للحليب تفضلوه)؛
١ بيضه
١/٤ ملعقه صغيره روح الفانيلا
محلي حسب الرغبه (انا استخدمت محلي ستيفيا السائل، كمان للاسف مو متوفر هنا لكن ممكن تستخدمو الستيفيا العادي او العسل)؛

حطو الدقيق، بودرة الشوكولاته والبيكينج باودر في كوب يتحمل المايكرويف واخلطوهم كويس بعدين ضيفوا المكونات السائله واخلطوهم كويس تاني بعدين ضيفوا البيضه واخلطوها بشوكه  مع باقي المكونات.
حطوا الكوب في المايكرويف وشغلوه لمدة ٢:٣٠ دقيقه، حطوا زبدة فول سوداني في الكيكه واستمتعوا

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s